top of page
Obrázek autoraZŠ 1. máje

Dny otevřených dveří 2024

V následujících měsících máme pro všechny zájemce o přijetí na naši základní školu připraveny DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.


29. 2. 2024 a 21. 3. 2024

14.00 - 17.00 hodin


 

Také v letošním roce jsme si pro vás připravili dva termíny, kdy vám představíme studium na ZŠ 1. máje v 1. a 6. třídách. Zavítat k nám tedy můžete nejen se svými předškoláky, ale vítáni jsou také žáci aktuálních 5. tříd, kteří by na naši školu chtěli nastoupit do výběrových matematických tříd.


 

PRO PŘEDŠKOLÁKY:

Program je připraven vždy v dopoledním a odpoledním bloku. Dopoledne můžete zavítat na ukázkové hodiny v aktuálních 1. třídách (vždy v 1. a 2. vyučovací hodině). Odpoledne od 14.00 hodin je pro nejmenší připravena zábavná hravá stezka za pokladem, která se letos ponese v duchu indiánské stezky.

Děti budou plnit na stanovištích úkoly a rodiče budou mít jedinečnou příležitost nahlédnout do našich prostor a získat od vyučujících potřebné informace k zápisu i samotnému studiu. Během prohlídky vás čeká například stanoviště v třídě prvního stupně, ve školní družině i školní jídelně, ve školní tělocvičně, v multimediální učebně s robotikou nebo v hudebně školy.

Program je připraven v obou termínech v čase 14.00 - 17.00 hodin.


Pro bližší informace k 1. třídám se můžete obrátit na paní zástupkyni pro I. stupeň - Mgr. Moniku Figurovou (mfigurova@zs1maje.cz).

 

ZÁJEMCI O MATEMATICKOU TŘÍDU:

Na naší základní škole jsou již 35 let otevřeny třídy druhého stupně s rozšířenou výukou matematiky a přírodovědných předmětů. Studium v těchto výběrových třídách je alternativou ke studiu na víceletém gymnáziu. Rozšířená výuka neznamená pouhé navýšení hodinové dotace matematiky. S žáky v těchto specializovaných třídách se učivo probírá více do hloubky, je rozšiřováno o projektovou a badatelskou výuku. V matematické třídě se vždy klade důraz na individuální a diferencovaný přístup k dětem. Žáci tak studují v kolektivech stejně motivovaných žáků, připravují se a účastní se řady soutěží a olympiád a je u nich adekvátně rozvíjen talent a zájem o získávání nových vědomostí.

K přijetí do matematických tříd je nutné úspěšně absolvovat přijímací talentové zkoušky, které se konají v měsíci květnu z matematiky a českého jazyka. Jedním z kritérií pro přijetí je také prospěch žáka na I. stupni (konec 4. třídy a 1. pololetí 5. třídy).

Během dne otevřených dveří si mohou zájemci o studium vyzkoušet přijímací zkoušky nanečisto - ty startují v obou termínech v čase 14.10 hodin v naší učebně chemie.

V rámci dne otevřených dveří je také umožněna prohlídka školy včetně našich odborných učeben.


Pro bližší informace k matematickým třídám se můžete obrátit na paní zástupkyni pro II. stupeň - Mgr. Pavlu Wróblovou (pwroblova@zs1maje.cz).


 

Těšíme se na setkání s vámi!


 












235 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page