top of page

Spinkání ve škole

Ahoj, jsem Májovka a neuvěříte, co mě potkalo.


Každý večer zůstávám sama a v poklidu vyčkávám na pracovní den, až se moje brány otevřou dětem, které jdou do školy.

Tentokrát bylo vše jinak. V pátek 4. listopadu 2022 jsem byla plná dětí i přes noc. Musím vám napsat, co se tu všechno dělo!

Děti z 2. - 5. tříd se sešly v 18 hodin před školou a v rukou držely polštáře, deky, spacáky, plyšáky, karimatky……. Spousta z nich vypadala, že ve mně stráví celý měsíc. Pozvala jsem je spolu s organizátory akce do tělocvičny.


Discopárty rozjel DJ Šiška. Pouštěl jednu lepší písničku za druhou a naše děti se skvěle bavily. Vrtěly se v rytmu tance a bylo všude veselo. Po tancování jim rychle vyhládlo, tak doplnily energii večeří a čekala je pohádka. Čtení pohádky měli bezvadně nachystané žáci 7. A. Děti se během čtení dozvěděly i spoustu zajímavostí ze života zvířat. Bylo to úžasné a děkuji i paní učitelce Kopcové, která to s našimi sedmáky nacvičila.


Když mé venkovní zdi obalila černočerná tma, cítila jsem, jak v dětech narůstá napětí a očekávání dalšího dobrodružství.

Na malou chvíli jsem se proměnila v Pevnost Boyard. Mými chodbami problikávaly bludičky a v mých komnatách se zabydleli mistři postřehu, síly, abecedy, morseovky a mistři uzlů. Děti v úplné tmě a v překvapující tichosti procházely stanovišti, plnily úkoly a získávaly slova – indicie, které si musely zapamatovat. Na konci trasy dala celá třída hlavy dohromady a z daných indicií složila výsledné slovo. Nic jim naši Mistři ze 7. třídy nedali zadarmo! Všem třídám se to nakonec povedlo a získaly pamětní klíč k mým dveřím.


Jakmile se přiblížila noc, s ní se dostavila i únava. Všichni si zalezli do svých nachystaných pelíšků a k lepšímu usínání poslouchali pohádku na dobrou noc.


Ani jsem se nenadála a bylo ráno. Aby se děti lépe probraly, začaly den rozcvičkou s hudbou a aerobikem. Ranní čekání na příchod rodičů si děti zkrátily ještě vlastnoručně provedenými masážemi, hádáním ANO-NE zvířete a osobností školy. Nechyběly ani týmové hry na posílení kamarádství.


Tentokrát se dětem ode mne domů moc nechtělo. Z toho mám, jako škola, obrovskou radost! Bylo to skvělé a i po odchodu všech domů tu po nich zůstala dobrá energie a nálada.


Za vše, co se tento večer odehrálo děkuji paní vychovatelce Lence Syrové, která byla startérem celé akce. Velice děkuji i mojí paní ředitelce Drozdové, která akci povolila a navíc s dětmi strávila celý večer i přes její nabitý program. Maminkovské náruče, pohodu a celý program všem dětem zajišťovaly nadšené paní učitelky Petra Šestáková, Veronika Reznerová, Lenka Matejas, Dorotka Stanková, Martin Šiška a Petra Pezdová.

Těším se na další podobnou akci. Ať žijí bludičky. Moc se to povedlo.

Vaše Májovka











187 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page