top of page
Obrázek autoraZŠ 1. máje

Zachraňujeme kočky ze školní zahrady

V areálu naší školní zahrady se zabydlely toulavé kočky a jedné z těchto koček se v létě narodilo několik koťat. K této kočičí rodině se z okolních ulic připojily ještě další dvě kočky. Jelikož nám není celá situace lhostejná, snažíme se podniknout co nejlepší kroky pro jejich adopci a záchranu.

Paní školnici se podařilo několika koťatům najít nový domov, jedno však zůstalo. Kočičí máma koncem září na školní zahradě znovu porodila další 4 koťata. Školní zahradu tak v říjnu obývalo celkem 9 koček, a proto jsme se rozhodli tento kočičí kolotoč zastavit a pomoct těmto kočičkám najít nové domovy.


Všechny kočky z Májovky byly odchyceny a nyní jsou v dočasné péči u paní učitelky Janíkové, jelikož Havířovský zvířecí útulek už pro další kočky nemá místo. Až kočky dosáhnou požadované váhy, bude ve spolupráci se zvířecím útulkem provedena jejich kastrace. Poté je budeme nabízet k adopci.


Jelikož se jedná o kočky toulavé, jsou poměrně plaché. Paní učitelce, která o ně pečuje, se postupně daří s nimi spřátelit. Žáci školního parlamentu organizují materiální sbírku směřující na pomoc těmto kočičkám z Májovky.

Žáci naší školy pro kočky nosí krmivo, kočkolit, deky, pelíšky, hračky, tablety na odčervení i preparáty proti parazitům.


Prosíme žáky i veřejnost, aby nevhazovali do školní zahrady krmení pro kočky ani jej nenechávali kolem školního plotu!!! Krmivo do školní zahrady přiláká zase další kočky a bohužel není v našich silách pomoci všem. Pokud chcete kočkám udělat radost, darujte jim krmení či další potřebné věci v rámci výše zmíněné sbírky.


O kočky z areálu školy je nyní postaráno a jsou v bezpečí. Velké poděkování patří paním uklízečkám, které již umístili několik koťat do nových domovů, a také pomáhaly s odchytem zbylých toulavých koček. Dále také paní učitelce Janíkové, která se o kočky dočasně postará, žákům školního parlamentu v čele s paní učitelkou Porubovou za uspořádání sbírky, díky které mají kočky plná bříška, útulku Max za přislíbenou kastraci a v neposlední řadě taky třídě 9.C, která nebyla ke kočkám z Májovky lhostejná a dala tak podnět ke vzniku celé této kočičí akce.


Více informací o této školní sbírce Vám poskytnou zaměstnanci školy. Za každou pomoc a respektování pravidel NEKRMENÍ KOČEK NA NAŠÍ ZAHRADĚ Vám moc děkujeme.








240 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


Denisa K.
Denisa K.
Aug 06

Když ještě dcera na školu chodila, byla nadšená - miluje kočky a záchrana kočiček byla něčím, na co nikdy nezapomene. Zmiňovala, že tam byla tříbarevná kočka, kterou si oblíbila.

Like
bottom of page